Verheug jij je op kritiek?

Beste lezer, 

Verheug jij je op kritiek? (Wees gerust - ik heb geen kritiek op jou!)

Bijna niemand houdt van kritiek, en je er op verheugen, nee, dat lijkt al helemaal onmogelijk. En toch...

Ik trok laatst 3 kaarten uit de nieuwe kaartset van Byron Katie, Vier vragen die je leven veranderen. Eén van die kaarten was deze:

De teksten op die kaarten zijn behoorlijk uitdagend. Voor de meeste kaarten geldt dat je ze echt even op je in moet laten werken, of dat je er zelfs over na moet denken of op mediteren. 

Nou, dat had ik echt nodig met deze kaart (en de andere twee trouwens ook!) - het was een uitdaging om dit te snappen. 

Het resultaat van mijn nadenkwerk lees je hierhttp://www.palaysia.com/viervragen

(Zoek naar de 3 brieven en klik er op, dan kun je het lezen)

Wil jij trouwens ook weer eens uitgedaagd worden?
Uitgedaagd om uit je comfort zone te komen, om nieuwe concepten te overdenken, om tot andere, misschien wel wijzere inzichten te komen? 
Kom dan eens kijken naar deze kaartset, verpakt in een prachtige cadeaudoos (en ontdek wat er nog meer in de box zit!). Klik door naar http://www.palaysia.com/viervragen , wie weet kun je jezelf er blij mee maken :-)

Met warme groet, 

Edith Hagenaar 

P.S. De kaartset is niet voor iedereen geschikt, voel dus goed of 'ie bij je past: http://www.palaysia.com/viervragen   

6 comments:

Anonymous said...

Dank je wel voor je uitleg bij de kaarten. Ik vond het heel inspirerend en had veel herkenning! Wat ik me afvraag, is hoe jij The Work samen met de affirmaties toepast. Voor mijn idee zijn dit soms hele verschillende benaderingen. Bijvoorbeeld bij het bericht over de huisgenoten die niet opruimen. Via affirmaties lijkt dat nog steeds belangrijk, met The Work is dat niet belangrijk meer. Hoe zie jij dit?
Vriendelijke groeten van Carmen

Edith said...

Hai Carmen,

Zoals ik het zie is dit: The Work laat je *niet* zien dat het niet belangrijk is, het laat je zien dat je gedachten erover niet kloppen. Bij The Work heb je aan het eind de omkeringen, en dat zijn eigenlijk een soort affirmaties. Je vertelt je denken: he, er is een andere waarheid, die eigenlijk veel meer waarheid is, en die ik liever wil geloven. Vervolgens gebruik je die omkeringen als affirmaties.

Maar dan ben je er nog niet. The Work laat je zien dat je lijden niet nodig is. Dat wil niet zeggen dat je zelf geen stappen kunt ondernemen om je situatie te veranderen. Voorbeeld: The Work laat je een ander perspectief zien over het gedrag van iemand die jou slecht behandelt. Maar dat wil niet zeggen dat je niet moet weglopen uit die situatie!

Vervolgens gaat het erom: creëer ik die situatie steeds weer opnieuw? Dan is het belangrijk met affirmaties te werken die je helpen om nieuwe, positieve, liefdevolle, gewenste situaties in je leven te creëren.

Een voorbeeld uit de praktijk: je partner schenkt geen aandacht aan je. Met behulp van The Work laat je het lijden daaronder los. Met behulp van affirmaties trek je een partner naar je toe (dit kan dezelfde zijn, maar hoeft niet) die jou wel aandacht schenkt.

Anonymous said...

ecig, smokeless cigarettes, best electronic cigarette, smokeless cigarette, smokeless cigarettes, electronic cigarette

yanmaneee said...

christian louboutin
golden goose
curry 4
jordans
air max 2019
off white nike
jordan 11
hermes birkin
curry 6 shoes
jordans

jasonbob said...

kyrie irving shoes
supreme
steph curry shoes
stone island hoodie
curry shoes
bape
stone island
lebron james shoes
adidas yeezy
kevin durant shoes

Unknown said...

https://www.livingwithed.net, https://www.temptationssing.com, https://www.knowyoursong.com