De 4 stappen

Een lezeres mailt: "Ik wou graag iets kwijt over die affirmatie. Hetgeen je zegt over naar zichzelf luisteren. Ik probeer dat al veel te doen maar ik betrap mezelf veel op negatieve gedachten dat ik tegen mezelf moet zeggen luister daar niet naar. Is dat wel normaal, want dat voelt niet zo goed aan."

En dit is mijn antwoord:

Besef je wel wat je zegt: "ik betrap mezelf veel op negatieve gedachten" dat is hartstikke goed!

Wat ik daarmee bedoel is: je bent het je bewust!

Dat is de eerste stap op weg naar positief denken. Je moet je eerst bewust zijn van het feit dat je negatieve gedachten hebt.

De tweede stap is het bewustzijn dichterbij halen.

Nu realiseer je je het pas nadat je het hebt gedacht, de tweede stap is dat je je het realiseert op het moment dat je het denkt. De derde stap is dat je het je realiseert vlak voordat je het gaat denken, maar te laat om jezelf nog tegen te houden. De vierde stap is dat je het je realiseert voordat je het gaat denken, en je jezelf tegenhoudt!

En echt, ik heb ook alle stappen moeten doorgaan, ik vlieg ook echt niet van stap 1 naar stap 4 ;-)

Trouwens, op bepaalde gebieden heb ik het nog steeds, bijvoorbeeld wanneer ik bang ben dat ik iets lichamelijks niet aan kan (een stuk moeten fietsen bijvoorbeeld). Het is een doorgaand verhaal ;-)

Dus, je doet het heel goed, ook het zeggen "luister daar niet naar". Een idee is misschien om direct daarna een gedachte te vinden die wel positief is en waar je blij van wordt.


3 comments:

Frank said...

Misschien kan het volgende artikel je helpen om negatieve gedachten los te laten:

http://newstart.nl/blog/bevrijd-jezelf-van-negatieve-gedachten/

Vriendelijke groet,
Frank

Miss Positive said...

Positieve affirmaties moeten keer op keer herhaald worden, tot ze uiteindelijk geaccepteerd worden door je onderbewuste. Dit gebeurt niet in 1, 2, 3 maar wie volhoudt, zal ondervinden dat na een tijdje je onderbewuste de affirmatie als een waarheid heeft geaccepteerd.


http://depositieveblog.blogspot.com/2011/05/wat-zijn-affirmaties.html

jasonbob said...

kyrie irving shoes
supreme
steph curry shoes
stone island hoodie
curry shoes
bape
stone island
lebron james shoes
adidas yeezy
kevin durant shoes