De magneetkracht van geluk

Een lezeres schrijft nav. de vorige Affirmatie van de Maand over huishoudelijk werk: "Ik weet namelijk heel zeker dat niemand in mijn huis zal gaan opruimen of meewerken."

Ze denkt er zelfs over om haar vriend en zijn twee zoons te verlaten (ze heeft zelf ook een zoon die bij haar woont).

Dit is wat ik haar schreef:
Als je dat zegt dan heb je ook gelijk.

Maar misschien vind je het fijn om de volgende oefening zo vaak mogelijk te doen. Zorg dat je op een plek bent waar je niet gestoord kunt worden, en sluit je ogen.

Zie nu voor je dat de gezinsleden in je huis je helpen bij het koken, het opruimen, het afwassen, de was doen, enzovoort. Zie het voor je - en telkens als je denkt "ik hou mezelf voor de gek" dan zeg je: maar het is toch leuk om erover te fantaseren?

Zie het voor je, en VOEL nu hoe je zou voelen als het daadwerkelijk zo vast. Hoe zou je je voelen? Trots? Blij? Tevreden? Vredig? Energiek? Ontspannen? Rijk? Gelukkig?

Speel het spelletje mee, fantaseer dat het gebeurt en voel hoe je je zou voelen.

Kun je je er al op verheugen het spelletje vanavond weer te doen? En morgenochtend weer?

Kun je je er al op verheugen dat er iemand in huis is die zijn bord naar de keuken brengt?

Kun je je er al op verheugen dat er iemand in huis is die jou een dankbare knuffel geeft voor al het werk dat je doet?

Verheug je erop dat iedereen meehelpt in huis. Verheug je erop dat de sfeer in huis opgeruimd en vrolijk is.

Dat is het enige wat je hoeft te doen. Door je gevoel te verbeteren, door je trilling te verhogen, voel JIJ je gelukkiger. En daar gaat het om. DAAR GAAT HET ALLEEN OM: DAT JIJ JE GELUKKIG VOELT.

Dus ik ga nu niet zeggen dat je huisgenoten jaloers gaan worden en net zo gelukkig willen worden als jij, dat ze door je aangestoken worden en dat als een magneet door je aangetrokken zodat ze uiteindelijk niets anders kunnen doen dan jou helpen - dat ga ik niet zeggen want dat geloof je toch niet. En het is ook niet belangrijk. Het gaat er om dat JIJ EERST gelukkig wordt in deze situatie.

En dat je elke beslissing die je neemt - blijven, weggaan - neemt vanuit dit gevoel van geluk, niet vanuit het gevoel van ellende, teleurstelling, woede of machteloosheid.

Ja sorry ik ga toch nog wat zeggen: jij bent in dat gezin gekomen om de situatie te helen. Als het universum niet gedacht had dat jij dat kon, hadden ze een andere vrouw gestuurd.

No comments: