Hoeveel affirmaties kun je tegelijkertijd gebruiken?

Philip stelde mij de volgende vragen:
Kun je meerdere affirmaties per dag gebruiken of maak je het dan te ingewikkeld voor jezelf?
Hou je het beter bij 1 affirmatie per dag/week/maand?
Als je na een tijdje stopt met het gebruiken van een bepaalde affirmatie, herval je dan weer in je slechte gewoonte of zit de affirmatie dan al diep genoeg in je hoofd?

Dit is mijn antwoord:
Ik kan geen eenduidig antwoord geven op je vraag, want het heeft te maken met welk doel je de affirmaties gebruikt en hoe ver je al bent in het 'oplossen' van je probleem.

Stel bijvoorbeeld dat het je niet lukt om een vaste relatie te vinden. Je vindt het vrijgezelle leven genoeg en wilt er nú wat aan doen. Dan is het een goed idee om met veel verschillende affirmaties te werken,
van "Ik ben het waard liefde te ontvangen"
via "Ik ben in staat een langdurige relatie te hebben"
tot "Ik vertrouw anderen"
(en zo kan ik nog wel twintig andere, en honderden afgeleide bedenken). Je kunt bijvoorbeeld een mp3 inspreken met een stuk of 20-30 affirmaties en die heel regelmatig afluisteren.

Weet je echter door therapie, coaching en healingsessies al wat de ware oorzaak is van je relatieproblemen (bijvoorbeeld omdat je bang bent om bedrogen te worden) dan ga je specifiek met één, maximaal twee affirmaties aan de gang. In dit geval bijvoorbeeld:
"Ik trek alleen eerlijke mensen in mijn leven aan"
en "Ik ben altijd veilig".

Normaal gesproken werk ik dus met meerdere affirmaties tegelijk. Heb ik een specifiek issue, dan duik ik daar dieper in, formuleer een affirmatie die het probleem bij de kern aanpakt en werk ik net zo lang met deze affirmatie totdat ik voel dat hij in me opgenomen is. Soms gebeurt het dat ik dan even terugval heb, nadat ik al een tijdje gestopt ben bewust met die affirmatie te werken. Maar omdat die affirmatie dan al zo krachtig in mijn hoofd zit, kan ik me 'm makkelijk herinneren en haal ik 'm weer naar boven. Ik merk dan dat het vaak een kwestie is van "oja, dat was ook zo" en dat het probleem dan onmiddellijk wegzakt.

Dus, als je na een tijdje stopt met een bepaalde affirmatie, werkt het alleen als die affirmatie ook echt in elke vezel van je lichaam geïntegreerd is. Je voelt dat eerlijk gezegd vanzelf wel. Opeens realiseer je je dat je al een tijd de affirmatie vergeten bent, maar dat je gedrag wel blijvend veranderd is. Of je realiseert je ineens: ja, dat is zo, ik weet het nu, en je stopt bewust met de affirmatie. Maar als je stiekem denkt "Het werkt toch niet" of "Ik heb er geen meer in" of "Ik vergeet het steeds" dan kun je er donder op zeggen dat je ego je probeert te saboteren!

6 comments:

Anonymous said...

Het duurde even voor ik een antwoord had maar het was het wachten waard! ;)

Ik vrees dat ik me binnenkort ook weer eens zal moeten herpakken. Ik voelde me een tijdje geleden stukken beter met enkele affirmaties, maar de laatste tijd heb ik me weer wat laten gaan.

Je kent dat wel,... na een tijdje vergeet je meer en meer aan je dagelijks affirmaties te denken en voordat je het weet herval je opnieuw in je oude gewoonten.

Futloos, weinig zin om nieuwe dingen te proberen, op het einde van een rotdag wegvluchten in absurde hoeveelheden junkfood (of alcohol), weinig geduld hebben met de mensen om je heen, boos worden als je dag niet loopt zoals je verwacht/gepland had... .

There is work to be done.

Ik heb trouwens het gevoel dat korte en simpele affirmaties bij mij het best werken.

"Ik ben rustig, vriendelijk en heb respect voor iedereen om me heen."

"Ik ben een lichtpunt voor iedereen om me heen."

"Er zijn geen problemen, enkel uitdagingen"

"Elke nieuwe dag is een fantastisch geschenk"

Groetjes,

Philip

Edith said...

En denk er aan Philip, dat waar je aandacht aan besteedt groeit. Begin met kleine dingen in je leven, door te zien hoeveel plezier ze je schenken. En vooral: wees dankbaar voor alles wat er al aan moois is in je leven. Als je daar elke dag naar kijkt, groeit het...

yanmaneee said...

retro jordans
nike huarache
yeezy boost 350
adidas nmd r1
adidas ultra
balenciaga
nike cortez
nmd
michael kors outlet
nike sneakers

Anonymous said...

Ik heb trouwens het gevoel dat korte en simpele affirmaties bij mij het best werken.
black and white suit salwar
black and white salwar

tonenaez said...

a fantastic read https://www.dolabuy.co useful reference Hermes Dolabuy take a look at the site here replica louis vuitton bags

meathen said...

j3j94p1j64 o8c53p0u40 l1e34r6k25 z4y30u5z60 o8h80w4o60 j1a40a3u85