Vraag over de lemniscaat & oogaffirmaties

Patricia mailde me:
"Ik heb een vraag over het toepassen van de affirmaties, jij schrijft:
'Als je tijdens het opzeggen met je ogen de vorm van een lemniscaat (het oneindig-teken, oftewel een liggende 8) maakt, integreer je de affirmatie diep in je bewustzijn.'

Het is mij niet duidelijk of ik met beide ogen letterlijk een liggende 8 moet maken (dus draaien met mijn ogen) en dan met gesloten ogen of open? Of moet ik mijn ogen sluiten en het beeld oproepen van het lemniscaat teken?"


Het is de bedoeling dat je met geopende ogen, je ogen de vorm van de lemniscaat (ook wel de 'tibetaanse acht' genoemd) laat maken. Eerst kijk je naar rechtsboven, dan naar rechts, dan naar onder, dan linksmidden, dan naar linksboven, dan naar links, dan naar onder, enzovoort. Dit is sowieso een goede oefening voor je ogen als je veel achter de computer zit. Wat het doet als je een affirmatie opzegt is je linker- en rechterhersenhelft stimuleren en laten samenwerken, zodat de affirmatie in beide hersenhelften binnenkomt (en niet alleen in je intellectuele kant). Het tempo waarmee je de lemniscaat maakt moet niet te snel zijn, en mag ook heeeeeel langzaam zijn. Maar doe vooral wat goed voelt voor jou!

Nu ik het toch even over ogen heb, hier een paar mooie affirmaties voor je ogen:

Ik kijk in liefde naar mezelf, ik kijk in liefde naar mijn tekortkomingen. Ik zie mijn prachtige kwaliteiten.
Ik zie duidelijk wat een geweldig mens ik ben.

5 comments:

nldutchy said...

sjeee, wat toe-vallig dat ik dit nu lees na het ontvangen van de augustusaffirmatie...d├ęze over de chemo&zo is wel heel erg toe-passelijk op mijn borstkakertraject,de bestralingen zijn begonnen en de chemo volgt in oktober...je positieve afirmaties ''zingen zo de wereld rond'' Edith, bedankt en ook Miriam erg bedankt...
Marlene aka nldutchy http://mamamia.web-log.nl

Anonymous said...

Hallo Edith,
Ik doe al heel wat maanden de affirmaties die ik krijg gestuurd,
en kom er nu pas achter door de vraag van Pat. dat ik dat al die maanden fout heb gedaan. Weet dus niet of je de uitleg erover al eerder opschreef in een nieuwsbrief, zowel dan is mij dat ontgaan. Dus dom van mij dan.
In plaats van de ogen open, deed ik de ogen goed stevig dicht, om me zo goed mogelijk die liggende 8 voor de geest te halen.
Dus mijn eerste gedachten was natuurlijk ,,voor niks mijn tijd erin gestoken,,.
Toch bedankt voor je moeite en het delen ervan. groet.

Anonymous said...

I wish not approve on it. I regard as precise post. Particularly the designation attracted me to study the unscathed story.

Anonymous said...

Opulently I assent to but I think the post should secure more info then it has.

yanmaneee said...

hermes handbags
moncler jacket
jimmy choo shoes
nike air max
nike air max 95
louboutin shoes
supreme hoodie
canada goose
balenciaga
stephen curry shoes