Waarom oranje?

Ik kreeg de volgende vraag: "Je hebt een mooie website, maar ik vraag me af: waarom is de basiskleur oranje?" (het gaat hier om de site www.affirmatie.nl, niet dit blog!)

De kleur oranje is bewust gekozen voor deze website, en voor een aantal affirmatieproducten zoals het werkboekje 'Doorbreek je overtuiging'. Oranje hoort bij het tweede chakra, dat geassocieerd wordt met creativiteit – niet alleen in de zin van creatief zijn, maar ook in de zin van iets creĆ«ren, iets neerzetten. Het is de kracht van "Dit is wat ik wil", met plezier en vrolijkheid. Oranje brengt zelfverzekerdheid, vitaliteit, genezing en levenslust. Het is bovendien de kleur van beweging en warmte. Dat zijn allemaal kwaliteiten die ons prachtig helpen bij het integreren van affirmaties.

Daarnaast staan het tweede chakra en de kleur oranje voor (het ervaren van) gevoelens. Affirmaties zijn in zekere zin heel erg mentaal: je gebruikt je rechterhersenhelft (logisch denken) voor het bedenken, formuleren, opzeggen en uit je hoofd leren van de affirmaties. Maar affirmaties werken pas goed als je niet alleen je rechterhersenhelft, maar ook je linkerhersenhelft (gevoel) gebruikt. De kleur oranje stimuleert dit.

Overigens is het inderdaad zo dat bij sommige affirmaties andere kleuren heel goed bruikbaar zijn. Affirmaties voor makkelijker leren bijvoorbeeld gaan goed samen met de kleur blauw (daarom is de 'Makkelijk leren affirmatiekaart' ook blauw).

No comments: